15 February 2012

messy~~

salam semua...

so long no updates..ye la update ke, tak update..sape la nak bace blog ni kan...heheheee

since last month, my life was quite miserable...stresss memanjang dgn kerja..ye la, it was not easy tuk puaskan hati smue org..but i did try my best..sampai nangis2, demam seminggu..tido pon tak lena k...up until one point, rase cam nak resign jer..kawen n jadi fulll time housewife...bley tak???..tapi that was not me..i bukn yg senang nak give up cam tuh..i slalu ingat akan sepotong ayat Quran ni yg maksudnye lebih kurang cam ni la..'Tuhan tidak akan membebankan hambaNya melebihi kemampuan seseorang itu'...so what i can do is usaha , doa and just tawakkal jer...if i tak mampu tanggung beban kerja tuh, Tuhan tak akan letak rezeki i kat tempat kerja skang ni..sesungguhnya Dia yang Maha Mengetahui semua...

maaf la yer, cam ustazah la plak...tapi this is one method for me to motivate myself...kena sentiasa yakin on what He had plan to us...

haihhh...i got on email tghari tadi...rase cam tak senang duduk..buat kerja cam bese tapi lam otak duk pk sal email tu..siap cc to GM lagik..mampuslah cam ni..i admit la it was due to my silly mistake. but tak pyh  la kot nak big boss tahu..biasa la kerja lam tensen, dah tak ley nak focus, so anything yg remeh mesti akan silap...

tawakkal jer la...

okies..nak layan running man dulu...

4 comments:

rotcais said...

Stay Strong!

rasyidah kamar said...

http://www.rasyidahkamar.blogspot.com/

nurul said...

bertenang...cuba praktikkan jika hadapi masalah...bertenang dan menarik nafas boleh buat kita fresh dan boleh berfikir dgn rasional...

juls julie said...

hi, salam ziarah..

Allah duga sbb Dia tau awak kuat... Dia syg awak.. bertabah yer.. ;)

Post a Comment