29 March 2011

rubic cube

suatu hari tu kan, aku boring2 lam umah, aku pi selongkar beg sukan adik pompuan aku..guest what ape yang aku jumpe...ni haaa..


rubic cube!!!!!!

tak der la excited sgt pon..tetapi aku rase teruja la nak main-main ngan cube ni..until hari ni still tak dapat nak solve..siap donlod tau tutorial steps nak solve rubic cube ni..tapi pdf punyer version la..nak tgk video, jangan harap lah coz internet lembap.ye la, bb aku ni dah berbayar baru jer last week, tp sudah terlebih limit meng'donlod' tuk bulan ni..so nak tunggu tenet laju balik, next month la..

berbalik kepada cerita rubic cube ni, stakat ni walaupon masih tidak berjaya nak solve, tapi tak plak aku rase tensen..malah game ni macam merangsang or mengasah minda aku semula..ye la kan, udah lame tak blajo, otak pon mula berkarat...nanti bila dah berjaya, for sure aku bgtau korang..hahaha...tapi not sure la bile.

aku akan berusaha sampai berjaya...cewahh..semangat tuk diri sendiri..orang len boleh buat, aku pon mesti bley jugak kan..yang penting berusaha...

20 March 2011

it is a fair not affair...

salam semua...

currently aku berada di shah alam, menumpang di rumah akak aku..it almost 4 days i have been here..tujuannya adalah untuk pegi ke career fair anjuran jobstreet bertempat di klcc..fair ni stat semalam and akan habis esok....ade la few copies of resume yang aku print..kot2 la ade company yang ade offer kerja tuk bekas pelajar kejuruteraan macam aku ni..senang la aku drop jer resume kat dieorang..menariknya fair yang ni ialah kite bley submit resume secara online.so no need la to print out resume tuh..lagi senang kan..

memandangkan aku dah daftar and submit resume aku awal2 secara online, so pegi sane semalam just update resume and dapat la satu 'bar code' as completion of my registration..so then, bile pegi melawat booth company kat situ and jumpe company yang berkenan, tak payah la susah-susah nak drop hardcopy resume,gune jer bar code tu and automatically our resume is submitted ...zaman dah canggih jer kan, so smue pakai teknologi jer skang ni..

kepada sesiapa yang masih tercari-cari peluang pekerjaan, sila lah hadirkan dri anda ke career fair nih..venue is at exhibition hall 1,klcc..esok lagi sehari fair tu berlangsung...banyak company yang tawarkan kerja, include la engineering, banking, farmacy and macam-macam lagi la...kalu nak tau lagi sile la google sendiri yer..hahahaha...


*arini hari selasa..update blog thru post ni jer la coz under the same topic kan...
wekend lepas pi career fair under jobstreet tuh, so arini nak balik kampung dah..dah sminggu aku amik 'cuti' drpd parents aku, berlambak keje kat umah tu menanti..hukhukhuk..tapi semalam tertengok la plak iklan BN youth career fair (lebih kurang camtu la tajuk) from 25th Mac until 27th Mac 2011..tapi malam ni dah nak blk, tiket dah beli plak tu..nak amik cuti lame2 plak kang, nt pe kate boss parents aku ..tak pe la, be positive jer kan...kalu ade rezeki, ade la...

11 March 2011

tsunami di jepun

korang der tgk tak berita kat tv td??

pasal tsunami kat jepun..aku tak der la plak details pasal bencana ni (biasalah, ayat common coz mls nak google)
tapi yang aku tahu mmg dahsyat la tsunami kali ni..sempat jugak aku nengok video tsunami kut tv tuh.meremang bulu roma aku....nak tgk kut youtube, memang tak lepas coz tenet as usual, lembap..

sejak petang tadi angin kencang jer kat luar umah aku tu, agak nye tempias angin from jepun tu kot..


pape pon, aku berharap agar orang kat sane semua nya selamat..hopefully tak ade bencana cam gini berlaku  kat msia ni..mintak dijauhkan lah..

to my bestfwen yang dijadualkan berangkat ke jepun next week, pe cer babe??? update status k..hopefully everything akan selamat..insyaAllah..amin...


09 March 2011

typical cerita kat tv...

bila duk kat umah ni kan, salah satu entertainment tuk diri sendiri ialah dengan menonton tv..tetapi kan, kekadang cerita kat tv tu amat teramat boring..jalan cerita sama jer..

contoh pertama, cerita indon yang beratus-ratus episode tuh..kul 5.30 @ tv9..cinta dan anugerah..dah naik muak tau..memang aku tak follow pon crite ni, nengok iklan die pon aku tak sudi..jalan cerita yang sangat lembap..biasa la, heroinnya mesti bawak watak baik giler, sanggup memaafkan kesalahan orang lain.padahal kat situ nampakkan kebodohannya..pastu kuar watak jahat, pastu mati..pastu kuar watak jahat yang lain..pastu cerita indon kat tv3 ni plak, marshanda..yang asyraf sinclair belakon tuh..boring la jugak..agak nya kan stesen tv siarkan cerita drama ni coz orang msia ade berlakon lam tu kot..tapi aku paling suke tgk cerita indon hari jumaat tu..yang pasal keinsafan and mistik sket...

cerita baru Philippine tajuknya marimar..memang hero die hensem plus heroin cantik..macam biasa la, apabila ade watak yang jahat, jeles kat si heroin tuh, mula la buat benda jahat kat heroin tuh..tambah plak heroin lam cerita ni lurus bendul orangnya..

trilogi cinta ramai yang kata drama ni best..memang best tapi aku tak follow pon lagi coz aku dah bace novel die..yang best nye cerita Gemilang tuh..

apa lagi ek cerita kat tv yang tak berapa membosankan??

sebab tu aku lebih suka cerita penyiasatan or mistik..esp csi, supernatural..

ok..setakat itu sahaja entry tuk kali ini..maaf la yer kalu sesape yang terase hati..