02 January 2015

pissed off

Perkara ni dah lame terbakor terpendam dalam hati.hanya selalu luahkan pada husband sebab dia pon alami benda yang sama. Our previous life insurance agent.


Kami berdua amik insuran daripada seorang part-time Maa Takaful ejen. Bukan orang lain pon, sedara sendiri, darah daging sendiri. Ingat amik insuran ni dengan orang yang kita kenal senanglah nak dapatkan claim. Tapi hampeh.. dah ler tiap2 bulan kena bayar rm300 seorang. Kalau berdua dah rm600. Tambah Ainun sorang lagi dah rm900.. Untuk husband tiada masalah, medical card dah dapat. Untuk aku dan anak ni sampai skang ni, dah hampir 2 tahun masih belum dapat2 lagi medical card.


3 bulan lepas kitaorang decided nak tukar kepada PruBsn, under kenalan aku, full-timer and of course very dedicated agent. Can contact me if interested!!!


Untuk husband and me dah settle. Within a month dah dapat medical card. Bagus kan... tapi pasal Ainun sedikit tergendala sebab dia ade accident mase umur 4 bulan, yang mane mase tu tak sampai pon lagi tempoh matang sebulan insuran Maa Takaful untuk Ainun. Selepas accident tu, nak claim la kan drpd maa ni. Tapi bnyk cekadak pulak. Nak repot tu repot ni. Perlu ke client yang sediakan?????. Sepatutnya kau tu agent yang perlu wakilkan client pergi dapatkan semua report tu daripada polis / hospital. Ni tak, salahkan kitaorang yang tak dapat buat claim sebab tak bagi report origanal kat agent. Masalahnya if kitaorang ade report yg  ori boleh jer bagi tapi dah tak der.



Atas sebab ketidak-dedikasi or take for granted agent Maa ni kami bertukar insuran. Yang Ainun memang tak boleh tukar atas alasan accident tu. Tapi itu boleh diterima la sebab agent PruBsn kami ni memang berusaha pi dptkan report dari 2 buah hospital and fight for her. Tapi dah tak ade rezeki..kena tunggu umur 7 tahun dan free from health prob baru boleh tukar semula..


Jadinya untuk Ainun memang bergantung pada insuran Maa ni la.. terpaksa!!! Dah la untuk jangka masa panjang.. semoga Ainun sentiasa terpelihara kesihatannya...


nak dijadikan cerita agent Maa ni dah bertukar syarikat insuran pulak. Senyap2 tukar. Lepas tangan macam tu jer. Memang tak bertanggungjawab langsung. Bukan kami jer yang kena, ade orang2 lain jugak dah kens, no phone ejen ni siap kuar lam tenet, kena cop sebagai ejen insuran yang menipu..





28 December 2014

Second operation for Ainun

Semalam, 27 Dec 2014 telah dijadualkan satu pembedahan , hanya minor, untuk betulkan semula mata Ainun yang juling. Alternate squint for both eyes. Around 40° - 65° of squint. Tepat jam 8.30 am Ainun masuk dalam dewan bedah. Papa yang temankan. Mama doa, tawakkal dan berserah pada Allah jer. Mama tunggu kat luar je.

Sambil tu teringat la kisah pagi tu sesudah solat subuh, sambil dukung Ainun, akak katil #36 datang tegur. Anaknya pon juling, nak operate macam Ainun jugak. Dah berumur 7 tahun, dah beberapa kali operation tertangguh sebab minor case. Akak ni pon cakap perkembangan anaknya slightly behind esp dari segi pelajaran. Lahirnya kembar, adik normal tapi si kakak juling. Jadi sekarang dah darjah satu, memang nampak perbezaan antara kembar ni. Si adik lebih cepat catch-up compared to si kakak. Sepatutnya tak boleh pandang ringan, sebab anak juling ni cara dieorang interpret ape yang mereka lihat  lain daripada anak normal. Menurut pakar, mereka yang juling tu interpret lam otak satu imej yang bertindih sebab mata kiri dan kanan tak tengok objek yang sama...eh..korang paham tak? Hihi.. Jadi lama2 otak jadi confius, dan mata juling tu jadi mata malas.

Alhamdulillah kami ambil tindakan awal untuk Ainun. Semoga dengan operation ni membawa sinar baru untuk Ainun.

Dalam cubicle wad tu ade 6 katil, katil Ainun dan katil #36 kes juling. But the rest kanak2 yang menghidap kanser mata. Memang tak sangka kan kecil2 dah diduga macam ni. Adik katil sebelah dah pernah operate, kemo tapi sel kanser masih ade. Asyik nangis kesakitan. Ainun tgk jer. Katil sebelahnya pulak buat follow up, kena lazer.

Bila dengar cerita dieorang saya berasa sangat2 bersyukur akan keadaan Ainun sebab ade yang lagi tidak bernasib baik. Srlama ni saya sering dikelilingi oleh orang2 yang normal, sakit biasa2 jer. Jadi bila Ainun jadi macam ni, sedikit terasa macam salahkan diri sendiri. Tapi alhamdulillah Tuhan bagi ujian supaya lebih bersabar dan tahu bersyukur.

 3 jam kemudian tetiba nampak Papa dukung Ainun smbil Ainun pejam mata rapat2. Kami balik semula ke wad. Tak mahu baring atas katil, nak berdukung sambil lentok kepala atas bahu Papa. Ainun lam keadaan separa sedar, ubat bius masih ade. Takut2 nak buka mata. Pedih kot. Kesian Mama tengok Ainun, kalau boleh bior jer Mama yang tanggung sakit tu semua. Huhuhu.. Dia sakit apa bukannya reti lagi nak cakap. Nangis aje laa..

Ni bukan buat lazer or ganti implan ke. Tapi lemahkan otot mata. Since Ainun juling ke dalam (mata hitam terarah ke batang hidung), jadi otot yang dekat batang hidung @ dekat kawasan tahi mata yang dilemahkan. The exact procedure mmg saya betul2 tak tahu tapi itulah yang pakar telah terangkan pada kami. Jadi ade merah/ berdarah sikit pada mata. Ngeri jugak tengok tapi saya berlagak tenang.
Ainun pon asyik gosok2 mata tu, agaknya tak selesa kot.

Petang semalam jugak boleh keluar. Alhamdulillah. Berbekalkan ubat titik 2 jenis, titis lam mata setiap 4 jam.

Gambar2 kat bawah memang sangat jelas julingnya tu.. mata belah kanan yang obvious. Lam gambar tu gambar terbalik sebab amik gambar kamera depan.








Insyaallah pagi2 esok kami akan berangkat balik ke kampung, jenguk orang tua. Memandangkan jalan darat semua terputus hubungan, jadi hanya jalan udara la alternatifnya.. Semoga selamat sampai. 

Balik kampung bukan sekadar bawak balik bju je, barang2 niaga pon angkut sekali. Jadi sesiapa yang nak dapatkan Sabun Marine Essence @ Mineral Coffee @ BbPlus Collagen @ Garlic Tablet @Bio Seleza @free fitting of Premium Beautiful boleh whatsapp 013.211.3164...

Have a nice day...

23 December 2014

Testimonial Premium Beautiful

Seperti yang telah dijanjikan berbulan- bulan lepas untuk kongsikan testimoni hasil pemakaian Premium Beautiful.

Testimoni 1: 

Testimoni saya sendiri yang telah pakai Premium Beautiful sejak habis berpantang tahun lepas.

Ini gambar minggu lepas


"Seluar jean zaman bujang dulu masih boleh sarung.
Bila pakai korset tidak membataskan pergerakan kita langsung. Boleh drive, boleh dukung anak. Saya pernah 10 minit dukung ainun sambil beratur nak pos barang. Memang tak rasa lenguh langsung. Sambil bantu bakar lemak, pakai PB ni pon boleh tegapkan badan kita. Berdiri dan duduk dalam keadaan postur badan yang betul. Nak mantapkan certain parts tu tak payah cakap, sarung jer PB terus nampak perubahan."


Testimoni 2:


"Cerita sebenar daripada kak Gee. Berjaya pakai seluar jean yang tersalah saiz (lebih kecil saiznya daripada yang biasa dipakai), itu pun tanpa Premium Beautiful. Lihatlah gambar, memang berbezakan sebelum dan selepas pakai Premium Beautiful. "


Testimoni 3: 



Tadaa!!! Perubahan yang ketara hanya selepas 5 minit.

♡ breast kendur makin menaik ✔
♡ perut buncit jadi kempis ✔
♡ pinggul flat jadi montok ✔
♡ postur badan jadi tegap ✔

Testimoni 4: 

"akak ni hilang 14kg hanya dengan pakai PB secara konsisten 8 jam setiap hari. Tak perlu bersenam atau pil kurus."


Testimoni 5:



Nampak tak perbezaan sebelum dan selepas pakai PREMIUM BEAUTIFUL.

"Hanya 8 jam jer setiap hari confirm semua lemak akan hilang.. Tak geram ke tengok lemak menimbun kat paha, perut tu?
Ibu2 yang dah beranak 2 pon pakai PB tuk tampil anggun kurus macam anak dara"

Testimoni 6: 




Berat sebelum: 60kgs
Berat sekarang: 55kgs
 ==========================
PAKAI PB CORSET TURUN 5 KILO
========================== 

"Short story from her": Pakai premium beautiful masa wedding. Terus dapat sembunyikan semua spare tyre yg ada dan dapat shape badan yg cantik! Yang paling bestnya sbb sangat2 selesa! Yes sangat sangat selesa pakai PB corset walaupon keadaan yg panas terik. Berpeluh tak berhenti. Tp stil rasa selesa. Boleh nk senyum2 jumpa semua sanak sedara. Sanak saudara kenalan rapat semua pakat tegur badan dah makin kurus cantik dan ramping! Happy dan puas hati sangat dapat pujian melambung!

Posture badan amik gmbr pon okay. Orang kata bila jadi pengantin ni tak boleh makan smpai hbs. Tapi hari tu saya tak risaw. Walaupon tak sempat makan sebab layan semua tetamu hari tersebut tapi smpai jam 8.00 malam pun still xrasa lapar... hebat bukan?
Dengan penggunaan sebulan sahaja. Berat trun 5kg even dugaan nk diet tu mcm2 yg mendatang.. bukan sahaja badan makin cantik & berat berkurang. Tapi.. ade certain part yg penting bg wanita bg effect yg bgs!! Xboleh cerita kat sini. Sensored yang! "







kedua-dua gambar kat atas tu memang hasil pakai Premium Beautiful. Nak sarung mana2 baju tiada masalah. =)

* seluar palazo tu tersangatlah selesa untuk dipakai. material from soft korean lycra. Sejuk je. Siapa2 nak boleh contact saya.




Authorised Premium Beautiful Agent,
Ruby
013.211.3164



24 September 2014

Idaman Setiap Wanita

Secara fikizal, idaman setiap wanita adalah 1) miliki paras rupa yang cantik 2) bentuk badan yang menarik dan anggun

Kali ni Ruby nak sentuh pasal point no. 2 iaitu bentuk badan yang menarik dan anggun. 

Bentuk badan merupakan nyawa kedua bagi setiap wanita. Jadilah seorang wanita moden dan sofitikated yang berkeyakinan, sihat, jelita, anggun dan berdaya penarik. Semua wanita mengimpikan untuk mempunyai;

PAYUDARA yang MONTOK 
PINGGANG yang RAMPING
PAHA yang LANGSING
PUNGGUNG yang PEJAL 
BELAKANG yang RATA

Sememangnya ciri-ciri diatas merupakan impian setiap wanita malahan seorang suami turut impikan seorang isteri yang menpunyai bentuk badan menarik.




Ketidaksempurnaan bentuk badan digolongkan kepada 3 jenis melenduh, menggeleber dan tidak seimbang. Bentuk badan juga bergantung kpd bentuk tulang, aktiviti senaman,jadual pemakanan harian dan daya tarikan graviti. Disebabkan itulah terjadinya bentuk buah epal atau buah pear atau straight .Apabila badan mula mengembang especially selepas bersalin terlalu susah untuk kita mendapatkan balik bentuk badan seperti zaman anak dara dulu kecuali betul-betul berdisiplin dalam proses berpantang. Anda boleh menyalahkan baka, makan tengah malam yang tetap malah penuaan, tetapi adakah terdapat penyelesaian sebenar?


Premium Beautiful adalah penyelesaiannya. 









Dengan memakai Premium Beautiful, tiada lagi lemak-lemak kental, yang kendur boleh jadi tegang semula, bantu postur badan yang betul dan yang penting keyakinan diri makin bertambah. Ruby tak bermaksud dengan pakai PB ni boleh pakai pakaian ketat-ketat dan menjolok mata. Semestinya itu bukan matlamat yang sebenar. Apa yang ingin ditekankan di sini ialah pakai PB, bentuk badan jadi menarik, jadi kita akan menjadi lebih yakin dengan badan kita dan diri kita. Tak perlu pakai pakaian ketat untuk tunjuk body yang slim tu.

Banyak positif feedback daripada pengguna Premium Beautiful yang Ruby akan kongsikan di lain entry. Salah satu seperti dibawah;


"salam kwn2,just nk share peluang,saya beli premium beautiful dh 8 thn yg lalu...time tu nk kawin so mmg disiplin amat tinggi sehari pki 8jam....mmg body cantik time tu...hehehhe..then pas bsalin ank 1st &2nd xpakai2...tp baru 2 bulan nie pakai semula...Alhamdullilah kesan nye mmg ketara...coz dpt reshaping btk badan kita walaupun saya dah naik berat badan....yg plg ketara sekali adalah hubungan suami isteri...jika isteri2 yg memakainye pasti akn ada kelebihan yg hanya diketahui suami...bukan statement lucah tp melalui pengalaman"
credit to ratuhati.com

23 September 2014

Kenapa Premium Beautiful?

Salam semua..

Kali ni Ruby nak cerita pasal pengalaman Ruby sendiri yang pakai Premium Beautiful (PB). Macam mane boleh terjebak dengan Premium Beautiful ni.

Lebih kurang bulan 5 tahun lepas, mase tu dah cukup 2 bulan berpantang. Waktu tengahari tengah tengok Wanita Hari Ini yang tengah berbincang pasal 'berpantang selepas bersalin'. Salah satu panel jemputan ialah Dr. Norintan Zainal Abidin, seorang Pakar Sakit Puan & Kebidanan. Ni antara sedikit yang beliau kongsikan telah membuat Ruby berfikir sejenak dan sedar akan kepentingannya.

"Jika ada perut yang berlipat,sebelum berbengkung,tarik perut ke atas then baru bengkung.Jadi,perut rasa kemas & tidak bergoyang,anda pun senang nak bangun.Bengkung mesti letak di bahagian atas perut yang dibedah itu,jangan terkena bahagian luka.Guna bengkung jenis Strap On Binder.Perempuan bersalin kena pakai bengkung sebab tulang pelvis merenggang semasa proses meneran semasa bersalin.

Cuba tengok pesakit lelaki yang kemalangan melibatkan struktur tulang pelvis,mereka pun kena berbengkung selama 6 bulan.Kenapa kita yang melahirkan hanya berbengkung 6 minggu?Itu sebab selepas bersalin ada yang masih terasa sakit tulang belakang,sebab semasa mengandung berlaku juga perubahan pada tulang belakang.Jadi saya nak galakkan ibu2 berbengkung sehingga 6 bulan."

Ruby alami kesakitan pinggang sejak mengandung sebabnya baby kan membesar lam rahim jadi tulang pelvis pon sama merenggang. Tambahan pula bersalin secara normal. Sepanjang tempoh berpantang selama 2 bulan, memang boleh dikatakan tak konsisten pakai bekung yang jenis panjang dari dada sampai ke bontot. Bukannya ape, selepas jer bersalin Ruby stayed kat hospital selama 20 hari sebab baby prematured dan berat tak cukup (kurang 2 kg). Lepas keluar hospital kena ulang alik buat check up lagi. So memang pantang makan jer la, bekung nye tidak sangat. Kesannya sakit pinggang memang tak hilang. Tak boleh tido secara berbaring coz akan sakit tulang pelvis ni, terasa macam terburai jer tulang ni, kena tido secara mengiring.

Lepas jer tengok WHI , terus contact kawan yang jual PB. Memang mahal harganya namun ia bukan satu masalah sebab yang penting ialah manfaat darinya. Ruby pakai PB ni lebih kurang 8 jam , dari pagi sampai lepas balik kerja. Lepas seminggu pakai memang hilang terus sakit pinggang tu. Jadi Ruby terus pakai sampailah sekarang, walaupon dah tak bekerja. Disamping sakit pinggang hilang, berat badan pon menurun dari 55kg (mengandung) to 40 kg (sebelum mengandung). Kawan-kawan opis pon duk puji badan slim macam anak dara je.


Ibarat macam gambar kat bawah ni, memang realiti. Sebelum kahwin badan memang cun melecun la, tak der lemak yang menggeleber kat perut, paha dan lengan. Tengok pula lepas bersalin, baru anak sorang, tapi perut tu dah ade tayar spare. Semua dah kendur. 



Penyelesaiannya adalah dengan memakai Premium Beautiful. Pinggang dah tak sakit, lemak2 kental hilang, bantu duduk dan berdiri dengan postur badan yang betul dan paling gembira badan kembali mantap macam anak dara, yang kendur2 tu tegang semula.Hehehe..suami mane yang tak suka kan..boolat mata suami tengok badan kita mantap cam dulu..

Lagi satu pakai PB ni langsung tak halang kita untuk menyusukan anak atau perah susu. Macam gambar kat bawah ni.


Tak menyesal langsung spend duit untuk PB ni. Bayangkan kalau kita beli korset murah2 kat pasaran harga beratus2 tapi pakai 2-3 bulan dah loose, kendur dan tak boleh guna dah. Tapi PB ni memang tahan lama, Ruby pakai dah setahun lebih namun nampak cam baru jer lagi. Yang penting PB ni ade 'lifetime warranty'. Kalau rosak jer, hantar kat stokis boleh baiki dan 'FOC' lagi.

Pada ibu2 atau kawan2 kat luar sane yang nak tahu lagi detail pasal Premium Beautiful atau nak cuba Premium Beautiful jangan segan silu nak hubungi Ruby di 013-2113164.



gambar credit to premiumbeautiful.com


Nanti Ruby akan kongsi gambar Ruby pakai PB..Tunggu yer.