08 August 2014

Today is 8th August and Ainun is 1year 4 months old...
Belum pandai berjalan dengan sendiri but always berlatih berjalan ngan papa and mama...


Cam gini la Ainun berjalan. Both hands mesti berpegang kat tangan papa or mama...kalu diri sorang2 die takut terjatuh.mula la menjerit mintak tolong.haha.


Tido gaya bebas.. half bed is Ainun's territory..

Rindu la pulak time Ainun still baby kecik2 dulu..time tengah baring tak pandai meniarap lagi..tapi mulut tu becok...asyik sembur air liur sambil membebel ape tah..

Thanks Allah for giving us kekuatan dan kesabaran untuk besarkan Ainun..Ainun ni memang seorang anak yang sangat kuat semangat..

And today is also a special day for her auntie, Achik Mah..happy 23rd birthday..wish you always success in ur life now and hereafter..amin...

07 August 2014

Bismillah.

Bismillah...
Dah lame saya tak menulis kat blog ni.
2 tahun ++ tinggalkan dunia blog saya namuh sekali sekala ade menjengah ke ruangan rakan2 blogger sekalian.

Too much stories to be told but i will share with you guys bit by bit.

Now it has been 2 yrs I entitled as a wife to my The Other Half and a mother to my little angle 1yr 4months old Ainun Safiyah..

We got married on 3rd syawal year 2012..memang murah rezeki sejak kahwin ni walaupon me and The Other Half ni 'pjj' or pasangan jarak jauh.sorang duk kat shah alam and sorang lagi kat perak.weekend husband and wife..sebulan kahwin terus mengandung.bunting pelamin and my Ainun Safiyah was born 7 weeks earlier than the expected date..prematured baby at 33 weeks of pregnency..syukur Alhamdulillah..

My baby membesar dengan sihat till something happened exactly a year ago which became the turning point of my life, my career and our marriage...tak sanggup nak cerita but promise will story it later.huhu..

Sekarang dah 5 bulan jadi fulltime housewife, take care my Ainun Safiyah on my own and dah tak pjj cam dulu dah...

Meh saya belanja gambar Ainun Safiyah.

 Ainun Safiyah at 2 days old. Lahir jer terus masuk incubator and bantuan pernafasan..
 Di usia 6 bulan..gigi baru nak tumbuh..lesung pipit manis on both sides.

1 yr old Ainun Safiyah

15 February 2012

messy~~

salam semua...

so long no updates..ye la update ke, tak update..sape la nak bace blog ni kan...heheheee

since last month, my life was quite miserable...stresss memanjang dgn kerja..ye la, it was not easy tuk puaskan hati smue org..but i did try my best..sampai nangis2, demam seminggu..tido pon tak lena k...up until one point, rase cam nak resign jer..kawen n jadi fulll time housewife...bley tak???..tapi that was not me..i bukn yg senang nak give up cam tuh..i slalu ingat akan sepotong ayat Quran ni yg maksudnye lebih kurang cam ni la..'Tuhan tidak akan membebankan hambaNya melebihi kemampuan seseorang itu'...so what i can do is usaha , doa and just tawakkal jer...if i tak mampu tanggung beban kerja tuh, Tuhan tak akan letak rezeki i kat tempat kerja skang ni..sesungguhnya Dia yang Maha Mengetahui semua...

maaf la yer, cam ustazah la plak...tapi this is one method for me to motivate myself...kena sentiasa yakin on what He had plan to us...

haihhh...i got on email tghari tadi...rase cam tak senang duduk..buat kerja cam bese tapi lam otak duk pk sal email tu..siap cc to GM lagik..mampuslah cam ni..i admit la it was due to my silly mistake. but tak pyh  la kot nak big boss tahu..biasa la kerja lam tensen, dah tak ley nak focus, so anything yg remeh mesti akan silap...

tawakkal jer la...

okies..nak layan running man dulu...

18 December 2011

nervous..

lagi 3 ari nak exam...nervous sngt2..coz x prepare pape pon..
dah keje2 pon ade exam lg ker??
exam nak naikkan level..current status level is 0..since probation period dah cukup 6 bulan, so it is compulsory for me tuk amik exam..upgrade level from 0 to level 1..
lagi stress bile dpt tahu yg senior2 staff kat my dept tu tak pernah fail exam level 1 ni tau..omg2..stress10x...

moga2 aku lulus la exam ni yer..amin!!!!!!

lagi seminggu pon bakal terjadi sesuatu that will change my current status..yg ni nervous beribu2 kali..
semoga segala urusan berjalan lancar...

28 November 2011

;;