15 February 2012

messy~~

salam semua...

so long no updates..ye la update ke, tak update..sape la nak bace blog ni kan...heheheee

since last month, my life was quite miserable...stresss memanjang dgn kerja..ye la, it was not easy tuk puaskan hati smue org..but i did try my best..sampai nangis2, demam seminggu..tido pon tak lena k...up until one point, rase cam nak resign jer..kawen n jadi fulll time housewife...bley tak???..tapi that was not me..i bukn yg senang nak give up cam tuh..i slalu ingat akan sepotong ayat Quran ni yg maksudnye lebih kurang cam ni la..'Tuhan tidak akan membebankan hambaNya melebihi kemampuan seseorang itu'...so what i can do is usaha , doa and just tawakkal jer...if i tak mampu tanggung beban kerja tuh, Tuhan tak akan letak rezeki i kat tempat kerja skang ni..sesungguhnya Dia yang Maha Mengetahui semua...

maaf la yer, cam ustazah la plak...tapi this is one method for me to motivate myself...kena sentiasa yakin on what He had plan to us...

haihhh...i got on email tghari tadi...rase cam tak senang duduk..buat kerja cam bese tapi lam otak duk pk sal email tu..siap cc to GM lagik..mampuslah cam ni..i admit la it was due to my silly mistake. but tak pyh  la kot nak big boss tahu..biasa la kerja lam tensen, dah tak ley nak focus, so anything yg remeh mesti akan silap...

tawakkal jer la...

okies..nak layan running man dulu...

18 December 2011

nervous..

lagi 3 ari nak exam...nervous sngt2..coz x prepare pape pon..
dah keje2 pon ade exam lg ker??
exam nak naikkan level..current status level is 0..since probation period dah cukup 6 bulan, so it is compulsory for me tuk amik exam..upgrade level from 0 to level 1..
lagi stress bile dpt tahu yg senior2 staff kat my dept tu tak pernah fail exam level 1 ni tau..omg2..stress10x...

moga2 aku lulus la exam ni yer..amin!!!!!!

lagi seminggu pon bakal terjadi sesuatu that will change my current status..yg ni nervous beribu2 kali..
semoga segala urusan berjalan lancar...

28 November 2011

14 September 2011

ello~~

salam aidilfitri tuk semua!!!!!

lame kot blog ni tak update kan..last updated was about a month ago..more than one month actually..huhu..
hari ni kire genaplah 3 bulan saya bekerja..as a data analyst kat satu company ni..quite ok lah kerja ni, no field work and i can say almost  100% of office work.since i'm still under probation period (6 months), so tak der la kena travel jauh2, outstation ker.. . 8 hours per day duk mengadap pc analysis the pipeline inspection data. i'll stay here as long as i can enjoy my work.hehehheee..

enough pasal kerja, now cakap pasal raya pulak yer..

nasib baik la boss approved cuti raya, dapat jugak beraya seminggu kat kampung..more story pasal raya on next update k..nak crite skang ni pon x best coz tak der gambar..

skang ni musim ujan, tiap2 kali balik kerja mesti ujan..hopefully Tuhan lindungi aku dari sebarang bencana ..amin~

01 August 2011

salam semua...sudah laaaaaaaaama x update blog ni kan..nak wat cam ner, malas punyer pasal...hehee
sudah hampir sebulan stengah duk jauh dari kampung, tercampak ke pantai barat ni cari rezki..alhamdulllillah..rezki di mane2 kan..

anyway, selamat berpuasa kepda semua umat Islam di muka bumi ini..semoga puasa penuh and grab all chances tuk buat amal jariah + tambah pahala..

i hav no idea lah nak tulis pe..so nex time la yer..
gudnite~~~

;;