31 August 2014

Bismillah...


ni nak kongsi satu cerita.
tadi pergi dinner kat Pizza Hut kat Aeon Manjung. 

Mula-mula tak tahu nak makan kat ner. masuk jusco dan terus usyar restoren mane yang tak ramai orang mase peak hour nih..tadaaa!! pizza hut nampak lengang jer tambahan pulak dah lame tak makan pizza ni.

masuk jer terus cari port yang best. seat yang ade kusyen lembut tu.. tapi semua penuh.. nak cari port lain tapi meja tak clear lagi.. pinggan gelas yang dah gune belum diangkat..so cari meja kosong yang lain.

kami berdua order personal pizza hawaiian supreme + creamy sundae (mushroom soup ngan garlic bread) + flamming prawn rice + spagetti arabiata + 2 gelas air.

sambil tunggu si Ainun dah tak ley duduk diam. Papa bawak pi jalan2..

about stengah jam tunggu ade 6 meja lom clear. gelas pinggan mangkuk yang kotor masih lom diangkat.. tengok tak dee la ramai pon customer. waitress ade la 3 orang tapi takkan tak ley nak bersihkan meja tuh..aku tengok dieorang duk sibuk keluar masuk dapur and sorang tu pi mengular kat section yang ditutup..

bila dapat makanan. pizza sejuk. tak der rase hawaiian supreme pon. flamming prawn rice tuk husband memang failed.. nasi tak sedap langsung dan sejuk. entah2 dieorang hantar yang previous customer yang reject nasi ni kot...creamy sundae: garlic bread sedap but sup die cair...cream+ susu + cendawan butang lam tin yang dipotong nipis2..tu jer...and then dah nak habis makan pizza spageti arabiata baru sampai. tu pon waitress tu yang sudi tanye ' dah dapat ke semua yang order' and i said 'NO'..dah tak der selera nak makan situ so suh tapau jer spageti makan kat umah...as expected, spaghetti tu kering and too hot. too much chili flakes...

so memang service and food kat sini FAILED.
i am not recommended u guys pi makan kat sini..
bukan kiteorang jer yang kena, cust yang duk meja sebelah pon jadi cam gini. dah siap makan tapi still tak dapat makanan yang diorder. pastu waitress asyik hilang. kena mencari pulak..

esok masak sendiri jer k.. breakfast.lunch.dinner. =)

08 August 2014

Today is 8th August and Ainun is 1year 4 months old...
Belum pandai berjalan dengan sendiri but always berlatih berjalan ngan papa and mama...


Cam gini la Ainun berjalan. Both hands mesti berpegang kat tangan papa or mama...kalu diri sorang2 die takut terjatuh.mula la menjerit mintak tolong.haha.


Tido gaya bebas.. half bed is Ainun's territory..

Rindu la pulak time Ainun still baby kecik2 dulu..time tengah baring tak pandai meniarap lagi..tapi mulut tu becok...asyik sembur air liur sambil membebel ape tah..

Thanks Allah for giving us kekuatan dan kesabaran untuk besarkan Ainun..Ainun ni memang seorang anak yang sangat kuat semangat..

And today is also a special day for her auntie, Achik Mah..happy 23rd birthday..wish you always success in ur life now and hereafter..amin...

07 August 2014

Bismillah.

Bismillah...
Dah lame saya tak menulis kat blog ni.
2 tahun ++ tinggalkan dunia blog saya namuh sekali sekala ade menjengah ke ruangan rakan2 blogger sekalian.

Too much stories to be told but i will share with you guys bit by bit.

Now it has been 2 yrs I entitled as a wife to my The Other Half and a mother to my little angle 1yr 4months old Ainun Safiyah..

We got married on 3rd syawal year 2012..memang murah rezeki sejak kahwin ni walaupon me and The Other Half ni 'pjj' or pasangan jarak jauh.sorang duk kat shah alam and sorang lagi kat perak.weekend husband and wife..sebulan kahwin terus mengandung.bunting pelamin and my Ainun Safiyah was born 7 weeks earlier than the expected date..prematured baby at 33 weeks of pregnency..syukur Alhamdulillah..

My baby membesar dengan sihat till something happened exactly a year ago which became the turning point of my life, my career and our marriage...tak sanggup nak cerita but promise will story it later.huhu..

Sekarang dah 5 bulan jadi fulltime housewife, take care my Ainun Safiyah on my own and dah tak pjj cam dulu dah...

Meh saya belanja gambar Ainun Safiyah.

 Ainun Safiyah at 2 days old. Lahir jer terus masuk incubator and bantuan pernafasan..
 Di usia 6 bulan..gigi baru nak tumbuh..lesung pipit manis on both sides.

1 yr old Ainun Safiyah

15 February 2012

messy~~

salam semua...

so long no updates..ye la update ke, tak update..sape la nak bace blog ni kan...heheheee

since last month, my life was quite miserable...stresss memanjang dgn kerja..ye la, it was not easy tuk puaskan hati smue org..but i did try my best..sampai nangis2, demam seminggu..tido pon tak lena k...up until one point, rase cam nak resign jer..kawen n jadi fulll time housewife...bley tak???..tapi that was not me..i bukn yg senang nak give up cam tuh..i slalu ingat akan sepotong ayat Quran ni yg maksudnye lebih kurang cam ni la..'Tuhan tidak akan membebankan hambaNya melebihi kemampuan seseorang itu'...so what i can do is usaha , doa and just tawakkal jer...if i tak mampu tanggung beban kerja tuh, Tuhan tak akan letak rezeki i kat tempat kerja skang ni..sesungguhnya Dia yang Maha Mengetahui semua...

maaf la yer, cam ustazah la plak...tapi this is one method for me to motivate myself...kena sentiasa yakin on what He had plan to us...

haihhh...i got on email tghari tadi...rase cam tak senang duduk..buat kerja cam bese tapi lam otak duk pk sal email tu..siap cc to GM lagik..mampuslah cam ni..i admit la it was due to my silly mistake. but tak pyh  la kot nak big boss tahu..biasa la kerja lam tensen, dah tak ley nak focus, so anything yg remeh mesti akan silap...

tawakkal jer la...

okies..nak layan running man dulu...

18 December 2011

nervous..

lagi 3 ari nak exam...nervous sngt2..coz x prepare pape pon..
dah keje2 pon ade exam lg ker??
exam nak naikkan level..current status level is 0..since probation period dah cukup 6 bulan, so it is compulsory for me tuk amik exam..upgrade level from 0 to level 1..
lagi stress bile dpt tahu yg senior2 staff kat my dept tu tak pernah fail exam level 1 ni tau..omg2..stress10x...

moga2 aku lulus la exam ni yer..amin!!!!!!

lagi seminggu pon bakal terjadi sesuatu that will change my current status..yg ni nervous beribu2 kali..
semoga segala urusan berjalan lancar...

;;