21 September 2014

Sepetang di Teluk Senangin

Semalam pergi makan tengahari kat luar. Al-maklum lah hujung minggu, boleh cuci mata rehatkan badan jadi makan tengahari kat luar ler. Memang kebiasaan lepas lunch kami bertiga pergi mengular kat Aeon or Tesco lepas tu terus pergi beli sayur ikan kat pasar malam tepi Giant Manjung.

Tapi lepas lunch semalam hubby terus bawak pergi Pantai Senangin. Jauh jugak dari Seri Manjung, lebih kurang setengah jam nak sampai. Pantai ni lokasinya dekat dengan Swiss Garden. Tapi kan semalam pegi memang ramai ngat orang, cuti sekolah katakan. Dengan tak bawak baju spare, towel tambahan pulak awan mendung nak hujan, jadi kami pon patah balik walaupon dah sampai kat pantai. Nekad nak pegi esok ( arini ler tu-ahad).

Pergi lepak2 jalan2 cuci mata kat Aeon dan beli baju renang untuk Ainun. Harga memang over rm50. as expected.


teaser pakai baju renang baru.


Dan tiba hari yang dinantikan. Memandangkan perjalanan agak jauh, hubby plan nak pergi awal la ke pantai. Lepas solat Asar nak terus gerak. Namun Ainun tengah tido, kesian pulak nak kacau tido si kecik ni..tunggu die bangun, kul 5.45 petang baru gerak nye. Sampai sane orang dah lengang, tak der ramai orang sangat. kami cari port yang hujung2 sebab lagi bersih dan pinggir pantai agak landai.





Hubby amik Ainun pi berendam lam air. Biasa lah, tak pernah main air pantai, memang takut la si kecik ni. Kuat bergayut kat papanya, tak mau lepas tangan langsung. Tapi lama2 dah selesa, dah berani dah. Siap main tampar2 lagi ngan air.

 dari jauh nampak cam bapak dugong dan anak dugong jer..hihi








Sekejap jer mandi sebab dah lewat. Lagipon Ainun dah kesejukan. Kecut jari2 kecilnya.






 ramping tak pinggang laki i..=)




Lain kali boleh pegi sini lagi.. Pegi awal sikit boleh main air lame2.
Siang hari spend mase ngan anak..malam2 anak dah tido, boleh balas msg ngan customer yang nak try pakai premium beautiful. ade jugak yang nk order sabun marine essence. = ). alhamdulillah, rezeki anak..

Daaaa...

01 September 2014

Premium Beautiful

Bismillah..
Tonight i'm going to talk introduce to you a ready-in-market beauty product. It is called 'Premium Beautiful Corset'.

The corset is designed purposely 70% for Healthy & 30% for Beauty with the lifetime warranty. There are so many benefits by wearing Premium Beautiful Corset and it worth every single cents.


     picture credit to cikcida.com


Why premium beautiful?



  • Reduce body weight as it helps to distribute fat layers to all parts of the body evenly 
  • Help to set breasts to the right positions
  • Reduce back pain and pain due to slip disc
  • Suitable to be used during confinement and for nursing mothers
  • Reduces cellulite and stretch marks on the skin
  • Removes toxin from the body system
  • Improves skin condition
  • Good for people with piles or hemorrhoids
  • Reduces the pre-menstrual symptoms
  • Suitable to be worn during exercise 
  • Good for people who have migraine


A set of premium beautiful consists of LONG BRASSIERE, WAIST NIPPER and LONG GIRDLE.




LONG BRASSIERE



  • Unique 3-piece dimensional cup design to push up, support and firm up breasts.
  • Steel wire provides firmness and support effectively.
  • Frontal and central bi-layer compression and tightness design helps to flatten stomach and elevate breasts.
  • Sculpts, reshapes and supports body contour by soft double helix wire.
  • Bi-layer compression and tightness design that reshapes the back to an attractive contour.
  • Delicate “U” shaped design to sculpt a sleek back line.
  • Decorative diamond butterfly pattern further enhances the elegance of the product.
  • Slimming with 3 pairs of hook-and-eye.


WAIST NIPPER

  • Supports waist and spine with 7 alloy steel to correct postures.
  • Pushes fat from waist to breasts and hips by unique ergonomic design to achieve waving contour.
  • Reshapes waist line with imported waistband from Japan.
  • Stretchable design helps to achieve expanding effect.
  • Slimming with 3 pairs of hook-and-eye.
  • Decorative diamond butterfly pattern further enhances the elegance of the product.


LONG GIRDLE






  • 32-piece dimensional design reshapes fat by sectional compression.
  • Unique buttock-cup design to lift and firm sagging buttocks effectively.
  • Reshapes thighs and buttocks to a contour line by pushing fat to the buttock-cup.
  • Cotton waistband shapes and slims waistline.
  • Decorative diamond butterfly pattern further enhances the elegance of the product.
  • Fixed waist panel flattens stomach.
  • Bi-layer compression design sculpts the inner and outer thighs for sleek effect.
  • Bi-layer mixed cotton mesh material at intimate part for comfort and no heat-trapping.
  • Stretchable lace to prevent roll-up and unnatural thigh line
pictures and info credit to hai-o marketing 


There are still lots of info that I will share to you in the next entry regarding to Premium Beautiful Corset. my experience. how to measure. how to wear it.


Anyone who interested to know more about this product please do not hesitate to sms or whatsapp me at 0132113164.


31 August 2014

not recommended

Bismillah...

ni nak kongsi satu cerita.
tadi pergi dinner kat Pizza Hut kat Aeon Manjung. 

Mula-mula tak tahu nak makan kat ner. masuk jusco dan terus usyar restoren mane yang tak ramai orang mase peak hour nih..tadaaa!! pizza hut nampak lengang jer tambahan pulak dah lame tak makan pizza ni.

masuk jer terus cari port yang best. seat yang ade kusyen lembut tu.. tapi semua penuh.. nak cari port lain tapi meja tak clear lagi.. pinggan gelas yang dah gune belum diangkat..so cari meja kosong yang lain.

kami berdua order personal pizza hawaiian supreme + creamy sundae (mushroom soup ngan garlic bread) + flamming prawn rice + spagetti arabiata + 2 gelas air.

sambil tunggu si Ainun dah tak ley duduk diam. Papa bawak pi jalan2..

about stengah jam tunggu ade 6 meja lom clear. gelas pinggan mangkuk yang kotor masih lom diangkat.. tengok tak dee la ramai pon customer. waitress ade la 3 orang tapi takkan tak ley nak bersihkan meja tuh..aku tengok dieorang duk sibuk keluar masuk dapur and sorang tu pi mengular kat section yang ditutup..

bila dapat makanan. pizza sejuk. tak der rase hawaiian supreme pon. flamming prawn rice tuk husband memang failed.. nasi tak sedap langsung dan sejuk. entah2 dieorang hantar yang previous customer yang reject nasi ni kot...creamy sundae: garlic bread sedap but sup die cair...cream+ susu + cendawan butang lam tin yang dipotong nipis2..tu jer...and then dah nak habis makan pizza spageti arabiata baru sampai. tu pon waitress tu yang sudi tanye ' dah dapat ke semua yang order' and i said 'NO'..dah tak der selera nak makan situ so suh tapau jer spageti makan kat umah...as expected, spaghetti tu kering and too hot. too much chili flakes...

so memang service and food kat sini FAILED.
i am not recommended u guys pi makan kat sini..
bukan kiteorang jer yang kena, cust yang duk meja sebelah pon jadi cam gini. dah siap makan tapi still tak dapat makanan yang diorder. pastu waitress asyik hilang. kena mencari pulak..

esok masak sendiri jer k.. breakfast.lunch.dinner. =)

08 August 2014

Ainun is 16 months old

Today is 8th August and Ainun is 1year 4 months old...
Belum pandai berjalan dengan sendiri but always berlatih berjalan ngan papa and mama...


Cam gini la Ainun berjalan. Both hands mesti berpegang kat tangan papa or mama...kalu diri sorang2 die takut terjatuh.mula la menjerit mintak tolong.haha.


Tido gaya bebas.. half bed is Ainun's territory..

Rindu la pulak time Ainun still baby kecik2 dulu..time tengah baring tak pandai meniarap lagi..tapi mulut tu becok...asyik sembur air liur sambil membebel ape tah..

Thanks Allah for giving us kekuatan dan kesabaran untuk besarkan Ainun..Ainun ni memang seorang anak yang sangat kuat semangat..

And today is also a special day for her auntie, Achik Mah..happy 23rd birthday..wish you always success in ur life now and hereafter..amin...

07 August 2014

Bismillah.

Bismillah...
Dah lame saya tak menulis kat blog ni.
2 tahun ++ tinggalkan dunia blog saya namuh sekali sekala ade menjengah ke ruangan rakan2 blogger sekalian.

Too much stories to be told but i will share with you guys bit by bit.

Now it has been 2 yrs I entitled as a wife to my The Other Half and a mother to my little angle 1yr 4months old Ainun Safiyah..

We got married on 3rd syawal year 2012..memang murah rezeki sejak kahwin ni walaupon me and The Other Half ni 'pjj' or pasangan jarak jauh.sorang duk kat shah alam and sorang lagi kat perak.weekend husband and wife..sebulan kahwin terus mengandung.bunting pelamin and my Ainun Safiyah was born 7 weeks earlier than the expected date..prematured baby at 33 weeks of pregnency..syukur Alhamdulillah..

My baby membesar dengan sihat till something happened exactly a year ago which became the turning point of my life, my career and our marriage...tak sanggup nak cerita but promise will story it later.huhu..

Sekarang dah 5 bulan jadi fulltime housewife, take care my Ainun Safiyah on my own and dah tak pjj cam dulu dah...

Meh saya belanja gambar Ainun Safiyah.
 Ainun Safiyah at 2 days old. Lahir jer terus masuk incubator and bantuan pernafasan..
 Di usia 6 bulan..gigi baru nak tumbuh..lesung pipit manis on both sides.

1 yr old Ainun Safiyah